ואפתח בווידוי. אני אוהבת שוקולד. מכורה. אין הרבה מקומות בעולם שבהם מבינים אותי לעומק כמו בבלגיה, ובעיקר בברוז’. שוקולד בלגי הוא שיא בפני עצמו וברוז’ היא הקרם דה לה קרם. עם מסורת מפוארת של ייצור שוקולד איכותי ומספר מסחרר של שוקולטריות נפלאות, ברוז’ היא המֵכַּה של כל שוקוהוליק. שוקולטריות רבות נמצאות במרכז העיר העתיקה זו ליד זו (שזה טוב וגם רע מאוד אם אתה חובב שוקולד אבל לא ממש צנום). התאהבתי בתעלות היפות של ברוז’, באדריכלות המקסימה שלה, אבל ההיכרות עם סצנת השוקולד שלה השאירה אותי מסוחררת.
קבלו חמש שוקולטריות חובה בברוז’ שלא יאכזבו שום חובב שוקולד וגם מוזיאון אחד:
Dumon
מאחורי Market Square בקוטג’ עתיק ברחוב Simon Stevinplein מס’ 11 שוכנת Dumon, הנחשבת לשוקולטריה הטובה בעיר. החנות המשפחתית שמנוהלת על ידי נטלי דומון מייצרת מדי יום מעדני שוקולד טריים מופלאים. מומלץ לנסות את קופסת המיקס אנד מאץ’ שלהם כדי לדגום מגוון רחב. בדומון לא תמצאו שילוט שמפרט מה יש בכל אחת מהוויטרינות. לדעתם זה פשטני מידי ומפספס את העומק הטמון ביצירות שלהם, ולכן הם אוהבים להסביר בעצמם. אמרו להם מה אתם אוהבים פחות או יותר – חלב, מריר, ליקרים, אגוזים, או אם אתם משתוקקים להתנסות בטעמים אקזוטיים לא שגרתיים – ויכוונו אתכם למגש הנכון. הסניף השני והגדול נמצא ב Simon Stevinplein מס’ 11. הוא פחות חמוד, פחות אישי ויותר מודרני בעיצובו, אבל יש בו בית קפה שאפשר לשתות בו קקאו נהדר שמגישים עם קוביית שוקולד על מקל, אותה אתם מטביעים בחלב החם.
www.chocolatierdumon.be
The Chocolate Line
השוקולטריה הזאת נמצאת כמה בתים אחרי דומון, ברחוב Simon Stevinplein מס’ 19 ואליה צריך להיכנס עם ראש פתוח. כי השוקולטייר הסלבריטאי דומיניק פרסון (Dominique Persoone) הוא הרפתקן של ממש. הוא רוקח יצירות עם מרכיבים נועזים אבל התוצאה טעימה בטירוף. טעמתם פעם שוקולד עם ווסאבי? עם זיתים? חומץ? סויה? קנאביס???
אני התעלפתי מהסיגר הקובני (רום, קוניאק ועלי טבק קובני) ומבוליווד (עם זעפרן וקארי). יש שם כמעט 100 סוגים של שוקולד ופראלינים אז קחו אוויר.
www.thechocolateline.be
Pralinette
שוקולטריה משפחתית משובחת, סמוך ל- Market Squareברחוב Wollestraat, ובראשה Fangio De Baets , עוד שוקולטייר יצירתי שאוהב את השוקולד שלו עם מרכיבים מפתיעים. למשל שוקולד עם מוחיטו, פראלין ממולא בקרמל עם מלח ים פורטוגזי, או גנאש עם תה בלו גריי סיני. יאמי!
www.pralinette.be
BbyB
שוקולטריה קרירה ואלגנטית ברחוב Sint-Amandsstraat מס’ 39. בעליה הוא מסעדן עם כוכב מישלן ותצוגת השוקולד והפראלינים שלו נראית כמו תצוגת שעוני יוקרה. קונספט סטייליסטי למי שאוהב, ושוקולד מצויין.
www.bbyb.be/en
Confiserie De Clerck
שוקולטריה מקסימה בת למעלה מ-100 שנה ברחוב Academiestraat מס’ 19, שממשיכה לייצר שוקולדים ופראלינים של פעם, שעבור תושבי ברוז’ יש להם גם ערך נוסטלגי. ז’אן, דור שלישי לשוקולטיירים יציע לכם שם שוקולד בעבודת יד במחירים זולים יחסית. שווה ביקור.
בסוף, איך לא, הלכתי למוזיאון השוקולד, Chocolate Museum (Choco-Story), כדי לראות איפה מתחיל הכל, איך מפולי קקאו בדרום אמריקה נוצר העונג המטורף הזה, איך נולד הפראלין, בקיצור – סיור מקצועי. נחמד אם אתם בעניין. העיקר, בסוף היו טעימות.
www.choco-story.be